Αλλη μια πολυ καλή σειρά! Στο FALLING SKIES η γή καταστρέφετε απο την επίθεση εξωγήινων οι οποίοι δημιουργούν στρατιές απο ανθρώπους μολύνοντας τους. Οι λιγοστοί επιζόντες ενώνονται και πολεμούν για την επιβίωση των ίδιων αλλά και του ανθρώπινου είδους. Μια ακόμα πολύ καλή παραγωγή του Steven Spielberg. 
 
Picture





Τι καλύτερο απο μια σειρά για επιβίωση? Μια σειρά για επιβίωση που σε κυνηγάν zombies!








Στην Αμερική η σειρά εχει τρομερή επιτυχία και όχι αδίκως, έχει πολύ καλή πλοκή και οι χαρακτήρες εξελίσσονται με μεγαλο ενδιαφέρον.
Στο walking dead ο κόσμος έχει τελειώσει και μια ομάδα ανθρώπων προσπαθούν να επιβιώσουν, αλλάζοντας καταφύγια, χάνοντας καλούς φίλους πολεμόντας για την ζωή τους.

"Στο τέλος του κόσμου οι νόμοι της κοινωνίας δεν ισχύουν, γι΄αυτό αν σκέφτεσαι ότι τα ζόμπι είναι ο μοναδικός σου εχθρός, ποτέ μην υποτιμάς τον άνθρωπο..."

Προτείνουμε την σειρά και θα προτείνουμε και άλλες στο μέλλον.

 
          Θα αναρωτιέται κανείς αν οι ικανότητες επιβίωσης και οι τεχνικές αυτοσυντήρησης σε αφιλόξενο περιβάλλον ειναι πλέον άχρηστες, και χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία περιττές και ξεπερασμένες. Εφόσον υπάρχουν τα μέσα για άμεση παροχή νερού, ρεύματος και αλλων ανέσεων, φαγητού απο την αγορά, και κατοικίας μέσω μεσιτικών, τα βασικά προβλήματα βίου φένεται πως εχουν λυθει...Δυστυχώς η φύση δεν παίζει με τους ίδιους κανόνες, ουτε υπακούει σε ανθρώπινους νόμους,παραμένει τοσο άγρια και ανελέητη οσο ήταν απο την αρχή του κόσμου.       
                                                    Survival of the fittest
Η επιβίωση του ικανότερου/η επιβίωση αυτού που προσαρμόζεται είναι η μόνη, πρώτη και αναλλοίωτη αλήθεια της ζωής.Μπορεί οι άνθρωποι να έχουμε ξεγελάσει την φύση, και κατά κάποιο βαθμό δαμάσαμε τα στοιχεία της, αλλά εάν για κάποιο λόγο βρεθούμε ξανά στα άγρια σπλάχνα της η άγνοια μας θα γίνει ο χειρότερος εχθρός μας.Δεν χρειάζεται να είναι κανείς θαρραλέος εξερευνητής για να συναντήσει αντίξοες συνθήκες.Μια λάθος στροφή και η υπέροχη βόλτα μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη.Πόσοι από μας ξέρουν να προσανατολίζονται?Οι περισσότεροι άνθρωποι που χάνονται και πεθαίνουν στη φύση πανικοβάλλονται και συνεχίζουν να προχωρούν προς μια κατεύθυνση, χωρίς να σταματήσουν για το βράδυ νομίζοντας πως η σωτηρία τους είναι μετά την επόμενη στροφή! Δυστυχώς μέχρι το πρωί τους σκοτώνει η υποθερμία. Αλλά και να σταματήσει κανείς για το βράδυ, πόσοι ξέρουν να ανάβουν φωτιά? Ένας άνθρωπος θα πεθάνει χωρίς νερό σε τρεις μέρες το πολύ.Τι νερό κάνει να πίνουμε?Ξέρουμε αν είναι καθαρό?Εάν δεν είναι ξέρουμε πως να το απολυμάνουμε?
            Οι ερωτήσεις είναι πολλές και τα μοιραία λάθη που μπορεί να κάνουμε σε μια επικίνδυνη  κατάσταση ακόμα περισσότερα, γιαυτό καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι.Δείτε την επιβίωση ως ένα χόμπι, ειδικά αν είστε λάτρης των υπαίθριων σπορ και του camping - ένα χόμπι που ίσως μια ημέρα σας βοηθήσει.
 
Picture
Ο Cody Lundin και ο Dave Canterbury
1)      Η σειρά Dual Survival (Διπλή Επιβίωση)
είναι ένα δημοφιλές αμερικάνικο ρεάλιτι σόου, το οποίο προβάλλεται στο κανάλι Discovery.
Η σειρά αυτή παρουσιάζει δυο ειδικούς της επιβίωσης  τον Cody Lundin και Dave Canterbury,σε δυσμενείς καταστάσεις από τις οποίες θα πρέπει να γλιτώσουν χρησιμοποιώντας τις συχνά συγκρουόμενες τεχνικές και φιλοσοφίες τους.

 2)    Man-Woman-Wild, κυριολεκτικά άντρας- γυναίκα-άγρια φύση.Η σειρά αυτή ακολουθεί το πρότυπο του Dual Survival, με την διαφορά ότι οι καταστάσεις επιβίωσης δεν αντιμετωπίζονται από δυο μαντράχαλους ειδήμονες, αλλά από έναν, τον πρώην στρατιωτικό Mykel Hawk ο οποίος πρέπει να φροντίσει και την άσχετη με το θέμα δημοσιογράφο γυναίκα του Routh England.Αν η επιβίωση είναι δύσκολη όταν είστε μόνοι, δοκιμάστε να επιβιώσετε με την σύντροφό σας!
Picture
Εκτός απο την αφυδάτωση, το κρύο και τα άγρια ζώα υπάρχει και ο κίνδυνος της μουρμούρας...
Picture
Les " The guy that actualy survives" Stroud
3)      Ο Καναδός σκηνοθέτης, μουσικός, και εμπειρογνώμονας επιβίωσης Les Stroud , δεν χρειάζεται καραβάνια προσωπικού, κάμεραμαν  ηχολήπτες και νερουλάδες.Επιβιώνει μόνος του για μια εβδομάδα, με ελάχιστη η καθόλου τροφή,
κουβαλώντας παράλληλα 25 κιλά κάμερες.
Εάν θέλετε την ρεαλιστικότερη αναπαράσταση της κατάστασης ενός ανθρώπου που προσπαθεί να επιβιώσει η σειρά Survivorman είναι must. 


4)       Για τους λάτρεις περισσότερο της δράσης παρά του ρεαλισμού, σας προτείνουμε το Man vs Wild (Άνθρωπος εναντίων άγριας φύσης) το οποίο είναι όσο ντοκιμαντέρ επιβίωσης, όσο το "Πολύ σκληρός για να πεθάνει" είναι ντοκιμαντέρ αστυνομικής καθημερινότητας. Το άλλο άκρο από τον Les Stroud, ο Bear Grylls προσφέρει μια διαφορετική, πιο εφετζίδικη επίδειξη επιβίωσης, γιαυτό  καταναλώστε με δική σας ευθύνη.. 
Picture
Bear Grylls

    Author

    Κύριλλος Αραμπατζής
    Τερζοπουλου Σοφια 

    Archives

    March 2013